Alla inlägg under oktober 2009

Av Pia - 16 oktober 2009 20:36

Fredagkväll och en hel lång härlig ledig helg framför mig. Ska nog försöka få tid i tvättstugan imorron men annars har jag inget inplanerat.


För några veckor sedan kontaktade en god vän mig och frågade om jag ville ta hand om en duva. Hennes man jobbar i djuraffären på det stora köpcentret i stan och någon hade lämnat in en vit duva som spatserade inne på Jula. Han tog med den hem till sig och väntade på att någon förhoppningsvis skulle sakna den men icke.

Eftersom Madde vet att jag i mitt trolleri använder duvor så tänkte hon på mig och frågade om jag ville adoptera den ensamma duvan.

Så idag efter jobbet åkte vi och hämtade duvan. Och så var man med duva då .......hehehe........

Tingeling  

Se så fin h*n är......

Nu hoppas jag ju att min duva och den här vackra pippin kan bli vänner och bo tillsammans i samma bur med tiden.

Vet inte vad för sorts duva detta är men den är ganska mycket större än min Zita som är en afrikansk skrattduva.

Den här lilla godingen har jag givit namnet Tingeling ( liknar lite Tinglum som familjen heter jag fick den av....tack Madde och Andreas )




Av Pia - 15 oktober 2009 19:57

I går var jag in till röntgen för att se om mina lungor ser bra ut, har ju fortfarande nu efter ca 3 mån. hosta.

Inte så mycket som i början men allt som oftast blir jag väckt på natten och hostar så jag blir alldeles andfådd.

Ska även få en tid till stmasköterskan för att se om det kan vara det som spökar. Jaja...nog om detta.

Kevin och jag har börjat att skriva till varandra på MSN och det är så kul. Han är så duktig redan. Igår berättade han att han ska få Magnus ( plastpappan)  gamla mobiltelefon. Han var så stolt pch glad för det.


Idag på jobbet när jag satt i matsalen och åt lunch så ringer plötsligt min telefon....Och vem är det? om inte farmors lilla älskling ( var lite pratsugen )Man blir varm i hjärtetrakten när man hör hans röst. Jag fick ju försöka avsluta samtalet och säga att vi kan ju höras ikväll på MSN. OK..

Några timmar senare när jag sitter på möte så ringer min telefon igen, jag slår på upptaget och hoppas slippa fler samtal. Men nej då ..... telefonen ringer, Jag går ut och svarar ( misstänker att det är min lilla älskling igen ) Hej farmor, det är Kevin...........jag talade om att jag inte kunde tala med honom eftersom jag satt på möte och det köpte han. När jag senare var klar med mitt möte ringde jag upp honom och OJ så glad han blev. Spännande med mobiltelefon.


Ja som sagt så hade vi arbetsplatsträff på jobbet idag så det blev en lång arbetsdag idag igen.

Men, men, imorron är det fredag igen och den inleder ju en ledig skön helg.


Av Pia - 12 oktober 2009 20:28

Fy vad kallt det var idag. Frös som en liten tok på förmiddagen ute på gården på jobbet. Det känns som om snön inte är långt borta, men det är ju alldeles för tidigt ännu.

För att fortsätta gnälla kan jag tala om att jag haft halsbränna i stort sett hela dagen Bläääääää. Måste få ut lite medicin från apoteket så jag kan fungera som människa igen.

Kevin som var hos oss i lördags hade ju prickar i ansiktet och ett fruktansvärt fult munsår. Fick veta idag att det var svinkoppor han hade så nu har han fått penicilin. För övrigt hans första penicilinkur och han har hunnit bli 8 år ( inte dåligt va ?? )



Av Pia - 11 oktober 2009 23:41

Jaha, så var det söndag igen. Har haft en lugn dag idag. Har just inte gjort så jättemycket, det vanliga plocket.

Tänkte lägga mig och se på TV förut men min hosta ville annat så jag gick upp och satte mig här vid datorn istället. Har kikat på lite bloggar och kollat FB bl.a

Men nu e det i alla fall dags att krama kudden



Av Pia - 10 oktober 2009 17:53

Hej hopp mina vänner.

Idag har vi haft Kevin hos oss. Ja, vi har ju inte sett så mycket av honom då han lekt med Alexandra hela dagen. Vi hämtade Kevin igår och passade på att  på hemvägen svänga förbi Margithe för att låna en kostym till Kevin som han ska ha på bröllopet. Åhhhhh så stilig han kommer att bli min prins. Så nu hänger den fina kostymen här hemma och väntar tills den ska användas om en månad.

Tack Margithe för att vi får låna de fina kläderna.


Vi fick besök av Dessan, Leif och pappa förut. Fikade lite och sedan tog Dessan och jag en promenad innan de återvände tillbaka till Hallsberg igen.





Av Pia - 7 oktober 2009 19:32

Mmmmmmmm här sitter jag och njuter med magen full av god mat. Maken överraskade mig med raggmunk idag ohhhhhhhh gud så gott det var.

Annars har det varit en lugn och fin dag, på jobbet var det idag ( till skillnad från igår ) lugnt och harmoniskt. Inget ont om vikarier men visst blir det helt annat när man ska jobba ihop med vikarier. Igår hade vi två vikarier och även om båda två var urgulliga och jobbade bra så blir barnen ändå lite upp och ner.

Ja det var igår det, idag har det varit helt annat.

Läkaren ringde från vårdcentralen idag angående min hosta som jag ännu inte riktigt blivit kvitt. Nu skulle han skicka remiss till lungröntgen och så skulle jag få komma till asmasköterskan för att utesluta att det inte är asmatiska besvär hag har.


Gjorde en liten tavla idag av en bild på lilla Melissa iförd sin fina klänning hon ska ha på bröllopet.

Visst är hon fin lilla snuttan ?


  

Om exakt en månad idag är bröllopet ( oj så fort det har gått )




Av Pia - 6 oktober 2009 20:58

Ja, så sa lilla Melissa nu ikväll när hon var här hos mig. Det värmer i hjärtat.....

Påväg hem från jobbet idag så hämtade vi upp Daniel, Malin ( med den goa bebbemagen ) och lilla Melissa. Lasse lagade god spagetti med köttfärssås och så blev det en smarrig äppelpaj till efterrätt ( inte dåligt en tisdags kväll ) Melissa och jag gick en promenad med Bea och vi sjöng och hade det så mysigt på vår promenad. Malin hjälpte grannen att klippa klorna på deras hund Jaxon som ska tillbaka till sin gamla matta på lördag.


Nu väntar lite TV tittande innan det är dags att sova.

Tjipp tjopp


Av Pia - 4 oktober 2009 19:45

Ja, så har den här helgen åxå gått, vart tar helgerna vägen ??????? Tiden går så rasande fort så man hinner inte riktigt med. Tänker på fredag eftermiddag att nu har man en hel ledig skön slapparhekg framför sig och vips !!!!! så är det söndag kväll. Vad hände ????

Jo i går så var vi med Daniel, Malin och Benny till Marieberg och strosade runt. Daniel och Malin skulle handla. Maken och jag hade inte så mycket att handla så vi satte oss att vänta på de andra, och under tiden var vi fullt syselsatta med att titta på alla barnfamiljer som slet med flera barn och överfulla varukorgar. Har vi haft det så där ?????

Ja......... Vi konstaterade att vi har det ganska skönt nu när man kan åka till affären utan barn och bara "låna" de underbara små liven när man själv känner för det. Det är fördelen med att bli gammal och få barnbarn. Jag älskar verkligen alla mina små barnbarn och är så glad när jag kan få ha dem hos mig ( tro inget annat ) men ack så skönt ändå att inte behöva känna av denna vardagsstress som det innebär att ha småbarn.

Nog om detta.


Idag fyllde vår granne och min väninna år så då gick vi över dit på en kopp kaffe och lite gott till det.

Eva och jag tog oss en tur till den nyöppnade lilla barnbutiken som ligger alldeles intill där vi bor ( second hand ) och där hittade jag en söt liten body till Tor och en klänning till Freja. Hela kalaset gick på 40 kr.......vilket fynd.


Min hosta har börjat  besvära mig igen och jag har även fått en besvärande kännsla i bröstet ( värker lite som nör man vintertid andas in kall luft i lungorna )

Jag skulle ju ringa läkaren om hostan inte ville ge med sig, så det blir väl till att slå en signal i morron innan jag åker till jobbet.


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll // Kram



Ovido - Quiz & Flashcards